Archive

Archive for May, 2009

Doa & Tazkirah Ustaz Dahlan

http://www.mediafire.com/?sharekey=4b19a630454fc54ae7ba8e3c6e11ce20e04e75f6e8ebb871

link dari tazkirah dan doa Ustaz Dahlan dan Ustaz Omar selepas pengebumian ummi halimaton tempoh hari…sedih dengar suara-suara murabbi..bukan sedih kerana kehilangan tetapi terlalu rindu untuk berada dibumi tarbiyah lagi. tapi seperti yang selalu ustaz nasihat, ”kita ni kena bekerja”…

dimanapun kita sentiasa berada dalam terbiyah…

satu masa dahulu pernah menyatakan hasrat kepada ustaz untuk terus duduk di matri sahaja. Tetapi ustaz balas  ” anti kena keluar, buat keje diluar sana” ” kami guru-guru ada disini, insyaAllah….”

riiindu sgt matri…bukan rindu bangunan matri tapi ada sesuatu dimatri yang tidak ada ditempat lain…

Categories: Uncategorized

sayangku..anak ummi…hehehe

May 16, 2009 2 comments

insyaAllah satu hari nanti….hehehe

Categories: Uncategorized

Dalam memori

kenangan waktu cikgu syahid dan pakcik mus datang ke makassar…terima kasih utk segalanya..

kami nantikan kedatangan para sahabat ke makassar…kecil tapak tangan nyiru kami bertujuh tadahkan, insyaAllah…

Categories: Coretan

~SELAMAT HARI GURU~

May 16, 2009 1 comment

SELAMAT HARI GURU BUAT SEMUA GURU-GURUKU DI BUMI TARBIYAH MATRI…

DAN BUAT SEMUA YANG BERGELAR GURU DALAM HIDUPKU..BUAT UMMI DAN WALID, GURU TERBAIK DALAM SETIAP DENYUT NADIKU….TERIMA KASIH UNTUK SEGALANYA…

SEMOGA ALLAH SENTIASA BERSAMA-SAMA KALIAN, WAHAI GURU-GURUKU………….

Categories: Coretan

Mnemonic GKLN ( medic ) – student indonesia

sukacita untuk mengajak teman-teman semua untuk merealisasikan tema ” give a little of yourself ” untuk mnemonic medic gkln…terbuka kepada semua yang belajar di negara republik Indonesia…….

kepada sesiapa yang berminat untuk menyumbang mnemonic medic sila emailkan ke email saya..tidak tertakluk kepada kategori mana-mana juga yang penting kedokteran..

hasil sumbangan teman-teman akan dibukukan oleh pihak gkln dan nama teman-teman akan turut dipateri didalam buku tersebut..dan yang paling penting..akan menambah saham teman-teman di akhirat kelak, insyaAllah…

teman-teman buleh mengambil mnemonic tersebut baik dalam buku rujukan, internet atau dari mana-mana sahaja sumber..karya asli pun buleh…:D

sila emailkan mnemonic kalian ke email saya  syauqahsyifa_wardah@yahoo.com  sebelum akhir mei ini ya….

terima kasih semua~ 😉

Categories: Uncategorized

dedikasi buat sahibahku sayang

May 15, 2009 1 comment

semoga kita tetap bersama…hingga bertemu Allah swt..ameen..

 jazakillah khairan kathira ‘ala kulli hal srikandi Agama..

makan-makan…d’cost restoran kesukaan datin sri mayah…:-D

pas makan pi shopping grocery…ni la supermarket diamond kat makassar..macm mesia ja kan..:-)

Categories: Uncategorized

Kehilangan Yang Sangat Dirasai~ :-(

dedikasi buat ummi halimaton..ibu kedua ku…semoga Allah menempatkanmu di sisiNya..

terima kasih kerana mendidikku..mengenal Allah…mengajarkan ilmu dunia..supaya Islam termartabat dihati setiap setiap ‘abdullah…

perpisahan ini adalah sementara..kerana mati adalah hidup yan
g nyata..dan daku sendiri akan menyusulmu…kerana ia suatu janji yang pasti…

ummi, minta maaf tak sempat jumpa ummi masa balik cuti haritu.
ana dah pi rumah ummi tapi ummi takde..ana jumpa ustaz je dgn kakyan..ana tinggal telekung utk ummi.. 😦

Categories: Uncategorized