Home > Coretan > KronOLogI JiwA YAng KesEDihAN..

KronOLogI JiwA YAng KesEDihAN..

 jangan bersedih… Allah sentiasa ada bersama, insyaAllah.. cuma DIA nak lihat sedekat mana pergangtungan kita padaNya…

sedih lagi ye….xpe..xpe…insyaAllah…..

jom, kita bina kekuatan balik…;-) insyaAllah..insyaAllah…Allah ada bersama..

sama-sama kita yakin pada DIA, naa…🙂

Allah ada…kan?😉 kalau kitar hidup kuman dan nyamuk pun dalam pengawasan Allah..kalau sistem pencernaan lalat dan kalkatu pun dalam pengendalian Allah..kalau riwayat hidup dan salasilah keturunan biawak dipadang pasir pun Allah tahu… yang mana semua perkara tadi agak sukar untuk semua manusia mengetahuinya…masakan Allah tak mampu memberi sedikit pertolongan buat kita….kan..?😉 insyaAllah..tingga yakin setulusnya pada DIA..plus usaha yang tak berputus asa…insyaAllah..insyaAllah…

kena ingat…tiada kejayaan semanis madu, tanpa usaha sepahit hempedu..insyaAllah…

kita kena berdoa pada Allah..minta dengan serendah-rendah diri kepada Allah..insyaAllah..Allah tu Maha Baaaaik sangat pada kita..kadang kita rasa doa kita ni tak layakpun untuk Allah dengar, apalagi nak suruh Allah terima..tapi kerana sifat Allah Yang Maha Pemurah dan saaaaaaaaaangat Maha Baik, Allah masih beri pengharapan lagi..

”Ya Allah..berikan kekuatan dan keikhlasan serta kesabaran yang tiada sempadan buatku..ameen..”

InsyaAllah..kita kuat kan….sebab kita ada Allah..:-D

tengah sedih-sedih, ”ber’uzlah” dalam bilik pun, Allah masih hantar pertolongan untuk kekuatan diri..haa..dalam bilik sendiripun Allah tarbiyah..Maha Baiknya Allah…

jadi, kita kena teruskan juga perjuangan dalam hidup ni..tak buleh putus asa ye, zahra..;-)

last but not least, doakan saya  dan semua kawan-kawan ye…😉

Categories: Coretan
  1. August 7, 2009 at 5:40 am

    InsyaALLAH..adik akak sorang yang kuat. Zahra bleh lakukan terbaik dalam apa jua hal..InsyaALLAH…semoga ALLAH bersama zahra. Uhibbuki fillah…semoga apa yg baik dari kebersamaan kita dijadikan ingatan..dan yg buruk dijadikan teguran.🙂

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: